Online-video kijken in het buitenland

Omzeil beperkingen van tv-aanbieders met een VPN-verbinding 

Momenteel geniet van een vakantie in het mediterrane zuiden . Ik heb zowel mijn iPhone als iPad meegenomen en om eens lekker potje te ‘binge-watchen’. Theoretisch kun je in het buitenland even eenvoudig online tv-kijken als in Nederland. Helaas pakt dit in de praktijk anders uit.

Beperkte tv-rechten

Tv-aanbieders zoals Ziggo, KPN en Telfort mogen hun zenderaanbod namelijk niet in het buitenland aanbieden aan hun Nederlandse klanten. Dit is vanwege de televisierechten voor online gebruik. Toch kan deze beperking redelijk eenvoudig worden omzeild met behulp van een zogeheten VPN-verbinding. De afkorting staat voor Virtual Private Network. Als je gebruikmaakt van een dergelijke verbinding, lijkt het alsof jouw tablet, telefoon of computer zich in Nederland bevindt.

Gratis VPN

Er zijn veel VPN-providers,maar het is van belang dat de dienst server- en IP-adressen gebruikt voor Nederlandse gebruikers. Hoewel er veel gratis VPN-diensten bestaan, is het niet altijd verstandig hiervan gebruik te maken. Dergelijke bedrijven leggen soms beperkingen op, tonen reclame, verkopen jouw gegevens en surfgedrag aan derden, en wie weet welke andere twijfelachtige acties er nog meer worden uitgevoerd. Het is daarom verstandig een VPN-dienst te zoeken met een goede reputatie, die bovendien maandelijks opzegbaar is en ook tegen een redelijke vergoeding ad-hoc is te gebruiken.

VyprVPN

Een van de meest aangeprezen diensten op dit gebied is VyprVPN van het bedrijf Golden Frog. Hun product is te gebruiken op een smartphone, tablet en laptop. Het is bovendien zeer handig dat je deze VPN-server drie dagen mag uitproberen. Een groot voordeel van VyprVPN is het enorme aantal landen en servers waaruit je kunt kiezen. Kijk hier voor meer informatie.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestShare on StumbleUponPrint this page