Het boek Web-tv

De manier waarop wij films en tv kijken, is door de komst en ontwikkeling van internet aanzienlijk aan het veranderen. Websites als Uitzendinggemist.nl hebben het moeizaam programmeren van de videorecorder overbodig gemaakt; er zijn zelfs tv-programma’s die automatisch naar je computer worden gestuurd als je daar een abonnement op hebt genomen.
Na tien jaar beloften over video on demand te hebben moeten aanhoren, is dit met de huidige technieken eindelijk een feit. De consument kan tegenwoordig kiezen uit meerdere online videotheken en hoeft de deur niet meer uit als hij er behoefte aan heeft om een film te huren. Bovendien is er een compleet nieuwe groep van video- en filmmakers bijgekomen, die dankzij de steeds goedkopere en betere videocamera’s in staat is om videocontent te maken in een kwaliteit die voorheen alleen was weggelegd voor de professionele cineast en tv-maker. Hierna kan de maker de distributie en kansen om een groot publiek te bereiken geheel zelf in de hand nemen, met behulp van zogeheten videosharingwebsites als YouTube, Google Video, Yahoo! Video, Dailymotion of Blip.tv. Videobloggen is een nieuwe trend die steeds meer navolging vindt.

Dit boek gaat uitgebreid in op de vele mogelijkheden en behandelt onderwerpen zoals:
– hoe web-tv is ontstaan en zich ontwikkelt
– naar videocontent op internet zoeken en deze ook vinden
– jezelf abonneren op videocontent via de techniek RSS
– welke software er bestaat op het gebied van web-tv en videobloggen
– naar welke websites je het beste kunt gaan om videocontent te kijken
– hoe je videocontent van websites kunt downloaden
– wat videobloggen (vloggen) is
– hoe je een eigen vlog of web-tv-station kunt starten
– welke aparatuur en software je hiervoor nodig hebt
– op welke manier je je eigen vlog kunt verspreiden en promoten

ISBN (EAN): 978-90-5940-332-1 (9789059403321)
Medium: Boek
Aantal pagina’s: 208
Prijs: € 19,90 Uitverkocht
Vind een tweedehands exemplaar

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestShare on StumbleUponPrint this page

Eén gedachte over “Het boek Web-tv”

Geef een antwoord