Beschermde Amerikaanse content kijken (deel 2)

Uit de statistieken van deze website blijkt dat veel van mijn lezers willen weten hoe zij videocontent kunnen bekijken die afkomstig is van Hulu, een soort Uitzending Gemist waarmee men in Amerika gemiste tv-shows en videocontent van andere partners kan terugkijken. Vanwege ingewikkelde auteursrechtenkwesties worden bezoekers buiten de V.S. geweerd en wordt ons een schat aan tv-series en shows onthouden. Het is echter mogelijk deze blokkade te omzeilen door gebruik te maken van een zogeheten VPN verbinding, waardoor het lijkt of jouw computer zich in Amerika bevindt.

Shields on!
Hotspot Shield (HSS) is een gratis programma dat een dergelijke verbinding mogelijk maakt. Ik maakte op dit blog al eerder melding over deze gratis software en hoe je hiermee bijvoorbeeld met Adobe Mediaplayer naar afgeschermde buitenlandse content kunt kijken. Hulu was lange tijd zonder probleem toegankelijk met Hotspot Shield, maar zoals te verwachten viel blokkerde Hulu de IP-nummers van HSS, waarmee een abrupt einde kwam aan het veel te mooie sprookje.

Alternatieven
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: inmiddels zijn meerdere partijen actief om een oplossing te vinden tegen de beveiliging. Op het weblog van Patrick Soon bijvoorbeeld, kun je lezen hoe je met behulp van de combinatie Hotspotshield en UltraSurf (Windows) de servers van Hulu alsnog voor de gek kunt houden. Helaas blijkt dat ook deze methode niet bij iedereen werkt. Op het blog van Patrick Soon vind je overigens ook een overzicht van mogelijke alternatieven.

Het mag wat kosten
Als je bereid bent om te betalen voor een VPN verbinding met als doel hiermee Hulu, Netflix en soortgelijke diensten te  gebruiken kun je de methode volgen die wordt beschreven op PS3 Sense. In dit artikel vind je een uitgebreide handleiding waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je met behulp van de commerciële dienst Sh3lls naar afgeschermde Amerikaanse videocontent kunt kijken vanaf $5 per maand. Voor een Sh3lls-account met Dynamic /Shared IP VPN Hosting, dat één jaar geldig blijft, ben je $25 kwijt. In hetzelfde artikel van PS3 Sensewordt bovendien uitgelegd hoe je de diensten kunt gebruiken met de Playstation 3 in combinatie met een zogeheten mediaserver als PlayOn (Windows). Het programma PlayOn is twee weken gratis te proberen en kost hierna $39.99. Een gratis alternatief voor deze mediaserver is PS3 Media Server (Windows, Mac, Linux ).

Verstoppertje spelen
Op de website How to hide your IP vind je een handig overzicht met tien gratis en betaalde diensten die een alternatief bieden voor Hotspot Shield. Verder is er het Windows-programma Hide my IP dat absoluut niets met de zojuist genoemde website te maken heeft, en dat de mogelijkheid biedt tot anoniem surfen. De prijs van deze software bedraagt $29,95.

BBC iPlayer
Ben je op zoek naar een manier om de BBC iPlayer te gebruiken? Lees dan het artikel op Living Online waarin je wordt uitgelegd (let op: voor gevorderde computergebruikers) hoe je met behulp van Tor je huidige IP verandert naar een Brits IP-adres. Tor is een programma waarmee het mogelijk is om anoniem op internet te surfen. Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van dit programma.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestShare on StumbleUponPrint this page

4 gedachten over “Beschermde Amerikaanse content kijken (deel 2)”

Geef een antwoord