Het boek Ontdek vloggen! Alles over vloggen en internet-tv

Boek Ontdek VloggenWe kijken steeds meer online naar series en films en gebruiken hiervoor diverse diensten die zorgen dat we kunnen kijken waar en wanneer ons dat het beste uitkomt. Daarnaast vinden het heel normaal om, naast onze favoriete tv-programma’s, ook naar content van ‘amateurs’ op YouTube te kijken. Hoewel, amateurs? Menig vlogger heeft hogere kijkcijfers dan de best bekeken tv-programma’s en verdient er soms ook nog een goed belegde boterham mee.

Dit boek behandelt de geschiedenis, de ontwikkelingen en de mogelijkheden van web-tv, internet-tv, en vloggen. YouTube komt eveneens uitgebreid aan bod: de geschiedenis, haar gebruikers, maar vooral hoe jij deze videosharingwebsite kunt gebruiken voor het opbouwen van een eigen videokanaal.

Uit de inhoud:

  • Van Coffeecam tot YouTube – leer over het onstaan van web-tv, internet-tv en vloggen.
  • Internet-tv – de komst van internet heeft er voor gezorgd dat we alle denkbare videocontent kunnen bekijken die we wensen, waar en wanneer we maar willen. We vertellen wat en hoe je kunt kijken naar online videocontent.
  • YouTube – leer over het onstaan en de ontwikkeling van YouTube. Maak kennis met YouTube klassiekers en de nieuwe sterren op deze videosahringwebsite.
  • Vloggen – wat is vloggen, hoe kun je er zelf mee aan de slag, hoe maak je een YouTube kanaal, wat is het concept van jouw videokanaal, welke hulpmiddelen kun je het beste gebruiken ? Deze vragen, en meer, komen uitgebreid aan bod.
  • Licht, camera, actie – Zaken als belichting, compositie, de keuze van een camera, het opnemen van beeld en geluid, en vele tips over deze onderwerpen helpen je bij de voorbereiding en productie van professionele videocontent.
  • Opname – en bewerkingssoftware – maak kennis met software, apps voor smartphones en tablets, waarmee je kunt video’s kunt opnemen en bewerken en kunt voorzien van speciale effecten, titels, geluid en muziek.
  • Tips & trucs – Profiteer van de talloze tips die helpen je videocontent of vlog te verbeteren en lees hoe je een succesvol YouTube kanaal kunt opbouwen.

Over de auteur:
Bob Timroff informeert al zijn leven lang mensen over internet. Hij heeft zijn eigen bedrijf, publiceert in vakbladen, geeft lezingen, is werkzaam als docent en hij is een fervent Mac-bezitter. Daarnaast is hij zeer enthousiast over 3d-printen. Hij publiceert hierover op www.ontdek3dprinten.nl. Je kunt hem ook vinden op Twitter: @Zebra404.

Het boek is te koop  bij de boekhandel en onlinewinkels, maar ook te bestellen op de website van Van Duuren Media (of andere online boekwinkels).

Titel: Ontdek Vloggen!
Auteur: Bob Timroff
ISBN: 978-90-5940-958-3
Uitvoering: 152 pagina’s
Prijs: € 22,99

Een inkijkexemplaar vind je hier

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestShare on StumbleUponPrint this page