Bijna tien jaar geleden verscheen mijn boek Web-tv


Al weer bijna tien jaar geleden verscheen mijn boek Web-tv: van internet-tv tot videobloggenHuub Koch, die diverse bijdragen leverde aan het boek, wist dit heugelijke feit mooi vast te leggen in bovenstaande promotie-filmpje.

De titel van het boek ‘Web-tv’ werd bewust gebruikt omdat het woord ‘vloggen’ nog geheel niet was ingeburgerd. Bij ‘web-tv’ wisten mensen zich nog enigszins een voorstelling te maken waar het boek over zou gaan. Maar omdat het boek ook alles vertelde over de zogeheten vlogosphere en hulp bood bij het starten van een eigen vlog of internet-tv kanaal, kreeg het boek tevens de subtitel Videobloggen en internet-tv.

Inmiddels is het woord vlogger wél ingeburgerd, sterker nog, treitervlogger werd zelfs woord van het jaar 2016. Dat verklaart waarom ik dit keer koos voor de ondubbelzinnige boektitel Vloggen doe je zo. Niet omdat vloggen nu ineens zo’n hype is, maar omdat ik dit eigenlijk tien jaar geleden al zo wilde.

Het nieuwe boek gaat uitgebreid in op de vele mogelijkheden van vloggen en behandelt onderwerpen zoals:

  • Hoe vloggen is ontstaan en zich ontwikkelt
  • De verschillen en overeenkomsten tussen web-tv, videobloggen en vodcasting
  • Hoe je interessante videocontent op internet kunt vinden en hierop kunt abonneren
  • Hoe je een eigen vlog of web-tv-station kunt opzetten en welke aparatuur en software je hiervoor nodig hebt
  • Op welke manier je jouw vlog kunt verspreiden en promoten
  • Hoe je geld verdient met vloggen
  • En (heel veel) meer…

Het boek is vanaf 25-5-2017 te koop  bij de boekhandel en onlinewinkels, maar ook te bestellen op de website van Van Duuren Media (of andere online boekwinkels).

Titel: Vloggen doe je zo!
Auteur Bob Timroff
ISBN: 978-90-5940-958-3
Uitvoering: 150 pagina’s
Prijs: € 16,99

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestShare on StumbleUponPrint this page