Vroege vlogger: Geriatric1927

YouTube-eregalerij

Nog niet eens zo gek lang geleden pasten de namen van de bekendste YouTubers nog op een bierviltje. Dat is inmiddels onmogelijk. Er zijn talloze YouTube sterren die tijdens de beginjaren van YouTube indruk hebben gemaakt. Geriatric1927 bijvoorbeeld.

Hello YouTubers

Dat je niet altijd jong hoeft te zijn om een bekendheid te worden op YouTube heeft Peter Oakly, beter bekend als Geriatric1927, wel aangetoond. Deze internet granddad publiceerde zijn eerste video vanaf augustus 2006. Zijn video’s begonnen steevast met de karakteristieke opening: ‘Hello YouTubers’ of ‘Good evening YouTubers’.

Peter Oakly heeft wel bewezen dat je nooit te oud bent om een YouTube kanaal te starten.

Opa vertelt

In zijn serie Telling it all sprak Oakly over zijn eigen leven en in het bijzonder over gebeurtenissen die hij als radarmonteur had meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een goedkope webcam en een interessant verhaal was alles wat hij nodig had om uit te groeien tot een van de bekendsteYouTubers met meer dan 50.000 abonnees, in die tijd een recordaantal. Zijn video’s werden meer dan twee miljoen keer bekeken.

Onderwerp van gesprek

Geriatric1927 was regelmatig onderwerp van gesprek in de media en hij verscheen zelf ook regelmatig in de media. Hierover gaf hij weer commentaar in zijn video’s. Ook maakten veel kijkers videoreacties naar aanleiding van zijn publicaties. Peter Oakly gaat de geschiedenis in als een van de oudste gebruikers vanYouTube.

De laatste video

Op 23 maart 2014 overleed Oakly op 86-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ruim een maand hiervoor plaatste hij zijn laatste video op YouTube. In de 11 jaar dat hij actief was op YouTube publiceerde Oakly 434 video’s. Kijk hier als je meer wilt weten over deze YouTube-klassieker.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestShare on StumbleUponPrint this page